Dziczyzna i 170 nowych przepisów – 15 stycznia 2023 roku odbierzemy z drukarni drugą część napisanej przez Krzysztofa Leśniewskiego serii “Wyrób konserw w słoikach i puszkach”. Na tych, którzy zamówią ksiażkę w przedsprzedaży czeka niespodzianka od wydawcy, autograf autora oraz… nieco niższa cena.
Z przyjemnością oddaję w Państwa ręce kolejny zbiór porad i przepisów na konserwy. Tym razem skupiam się na recepturach dotyczących dziczyzny, wołowiny, darów lasu, polskich wód oraz zwierząt i roślin hodowanych i uprawianych w Polsce od dawna. Podobnie jak w poprzedniej części, nie brakuje kulinarnych ciekawostek. Myślę, że wiele z prezentowanych dań da Państwu dużo radości, ale też niekiedy pozytywnego zaskoczenia. W tej części, tak jak i poprzedniej, znajdziecie Państwo wiele ciekawych i zaskakujących dań. Tak jak w przypadku pierwszej części – “Wyrobu konserw…”, inspirację znajdą tu preppersi, kamperowcy, kierowcy samochodów ciężarowych, osoby lubiące piesze wycieczki. Ostatnie miesiące pokazują, że konserwy to także pomysł na … własny biznes. Oferowane na co dzień dania utrwalają restauracje. Powstają wyspecjalizowane sklepy internetowe oferujące żywność w puszkach i słoikach – pisze we wstępie autor, Krzysztof Leśniewski.
Nowy poradnik Krzysztofa Leśniewskiego to kolekcja sprawdzonych przepisów. Instrukcje napisane są bardzo prostym językiem. Autor prowadzi czytelnika “za rękę” i krok po kroku. Książka wydana jest w formacie B5, będzie mała 264 strony i miękką oprawę wzmacnianą zakładkami. W przedsprzedaży dostępna będzie tylko w naszym sklepie, sprawdź: Wyrób konserw w słoikach i puszkach. Dziczyzna i 170 nowych przepisów
Potem znajdziecie ją w zaprzyjaźnionych sklepach internetowych oraz na Allegro.
Oto kilka apetycznych zdjęć konserw, na które przepisy znajdziecie w książce
Gulasz wołowy z kaszą
Sernik brownie w słoiku