Jak jeść więcej warzyw? Jak wygląda 400 kcal? Jakie kaszki są najlepsze dla dzieci? Co warto wiedzieć o hennie do włosów? To tylko niektóre z pytań, na które odpowiadamy w najnowszym numerze Biokuriera.
Wydawany przez nas magazyn w nakładzie 16 000 egzemplarzy trafia do specjalistycznych sklepów z żywnością ekologiczną w całej Polsce. Dostępny jest także online (z niewielkim poślizgiem) oraz w prenumeracie, dzięki której można zamówić go bezpośrednio do domu.
Trenerzy personalni, dietetycy i właściciele klubów fitness bardzo lubią styczeń. Przynajmniej pod względem finansowym. Jest to dla nich czas wzmożonej pracy – klientów i zapytań przybywa lawinowo. W styczniu postanawiamy przemeblować swoje życie i otworzyć nowy rozdział. Idzie dobrze… tak do połowy stycznia. Czasem do lutego ;-). Nasz pierwszy tegoroczny numer wpisuje się w konwencję zmiany. Nie upieramy się jednak przy tym, że musi ona zacząć się akurat 1 stycznia. To nie termin ma tu znaczenie, a trwałość i skuteczność. Stąd opowiadamy się też za tym, by do zmian podchodzić na zasadzie ewolucji – zmiany pojedynczych nawyków. Spokojnego podążania do celów. Może i nie będzie od razu spektakularnych wyników, ale zmniejsza się też prawdopodobieństwo porażki. Serdecznie polecam artykuły „W 2024 jemy więcej warzyw i owoców” oraz „Licz kalorie! Mądrze”. Tym, którzy chcą dokonać zmian z pewnością dostarczą inspiracji. Zaplanowaliście już wakacje? Jeżeli nie, zerknijcie na wywiad dotyczący turystyki regeneratywnej. Czyżby nawyki turystyczne także warto byłoby delikatnie zmienić? Polecamy także inne teksty. Przyjemnej lektury!
– fragment redakcyjnego “wstępniaka”
Przepisy kulinarne w numerze:
- Placuszki warzywne
- Pasta z selera z tymiankiem
- Ziołowe falafele
- Jaglanka owocowa
Zapraszamy na portal: biokurier.pl